Macskatartás kezdőknek!

Macskatartás kezdőknek! Képek minden mennyiségben! Saját tapasztalatok kezdők vagy akár haladók számára is! Édes, aranyos, játékos képek folyamatosan a blogon! Saját cicáim nyújtotta örömök!

Feedek

Miután testvérei új családaikhoz kerültek Herbie cicámmal új dilemma elé néztünk. Korábban Herbie és társai a házhoz tartozó mellékhelyiségben voltak elszállásolva apukám elég komoly betegsége miatt. Előtte mindenki abszolút lakásban tartott szoba cica volt és most Herbie-nél is eldöntöttük hogy megpróbáljuk ezt a variációt, már csak azért is mert mint látható elég problémás hosszú bundija van és időközben apukám is jobban lett.

1 kép: Az első percek az új környezetben.

A kezdet nem volt egyszerű. Beköltöztettem a fekhyelyével, tálkáival, játékaival és természetesen a macska wc-vel együtt. Herbie azonban úgy gondolta hogy a lakásban az utóbbit ő neki csak akkor kell használni ha kedve tartja. Így elkezdődött a mi nagy csatánk , szoba tisztaságra nevelés újra. Követtem minden lépését amikor csak alkalmam volt és kitartóan, kellő határozottsággal tudatosítottam benne hogy hova és hogyan végezze a dolgát. Jó tanácsként tudom mondani hogy ha már csak előjeleket látunk a cicán, vagy tudjuk hogy egy adott időben, alkalomkor wc-re megy akkor ha ő saját maga nem is indul az alomra, mi csak tegyük rá.

2 kép

3 kép: Itt is látszik hogy milyen kiváncsi egy kópé, neki fel kell fedezni a bárpultot!

Miután a szobatisztaság problémáját kiköszöböltük újabb gond jött. Mivel Herbie egy kicsi cicus, mint társai ő is kiváncsi, játékos és ezzel elég sok kellemetlenséget okozott. Hiába tettem meg minden óvintézkedést ő mindig talált valami csintalanságot. Ekkor volt nálunk például tapétázás amit ő minden erőfeszítés ellenére akadályozott. Sajnos az én füllhallgatóm is áldozata lett, észrevétlenül elrágta a vezetéket. Én azt hittem hogy ő alszik, miközben ő e elég fontos eszközön edzette fogait. Az alvás is okozott némi problémát, ugyanis (bár ez a képeken nem látszik) de nem akart a helyén aludni és ezt éjszakánként hangosan ki is fejezte! Így megpecsételődött sorsa, visszakerült a társaihoz, ahol azóta kiegyensúlyozotan, boldogan él, kellően kitudja magát tombolni úgy hogy nem okoz galibát.  Igaz kicsit több munkám van a bundija rendben tartásával, de érte (és persze a többiekért) mindent!

Tanúságként levonta hogy nem minden állat zárható egy lakásba bármennyire is szeretnénk.

4 kép: Elfáradva a nagy kalandok után.

5 kép: Legyőzte a takaróját!

6 kép: A kedvenc helyén alszik!

7 kép

8 kép: Szieszta egy "jó baráttal"!

9 kép: Tv nézés közben!

10 kép

11 kép

12 kép

13 kép: Néha pihenni is kell és valamikor ki kell találni a következő csínyt!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cicafarm.blog.hu/api/trackback/id/tr122427882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wagar 2010.11.06. 16:05:29

Helló!
Tetszik a blogod! Csak így tovább!
süti beállítások módosítása